Veelgestelde vragen

Maten

Mamayel heeft drie verschillende maten speldjes, te weten S, M en L. We proberen je hieronder een zo goed mogelijk advies te geven, echter is elk kindje verschillend en heb je als ouder ook je eigen voorkeur en smaak. Een wat groter speldje in maat “L” ondanks dat je nog een dreumes hebt? Dat kan natuurlijk gewoon! Alles is mogelijk zolang jij en je kindje er maar blij van worden!

Zie hieronder de uitleg van de maten. Let op dat de genoemde lengte exclusief leertje, patch etc. is dus de totale lengte kan nog langer zijn.

Maat S = speldjes van 3 cm
Maat M = speldjes van 4 cm
Maat L = speldjes van 5 cm

Voor een baby of dreumes: normaliter wordt er dan gekozen voor de “S” of “M”. Deze speldjes zijn 3 en 4 cm lang en gedragen tot een jaar of twee. Let op dat het kindje voldoende haar heeft en dat het speldje in het haar zit.
Voor een peuter & kleuter: normaliter wordt er dan gekozen voor maat “M” of “L”. Deze speldjes zijn 4  en 5 cm. Deze maat is te gebruiken voor kindjes vanaf een jaar of 2 met voldoende haar, vaak tot een jaar of 3.
Grotere kindjes vanaf een jaar of 3 á 4: normaliter wordt er dan gekozen voor maat “L”. Deze speldjes zijn altijd minimaal 5 cm lang en kunnen ook gedragen worden door volwassenen.

Let er altijd op dat kleine kindjes niet alleen worden gelaten met kleine voorwerpen zoals haarspeldjes omdat ze dit in hun mond kunnen stoppen.

Verzenden en retouren

Binnen Nederland zijn de verzendkosten altijd €2,50 voor brievenbuspost. Voor bestellingen met een waarde boven €30,- is verzending gratis. Wil je je bestelling via track and trace laten versturen dan zijn de kosten €3,25

De verzendkosten bedragen voor Belgie zijn €5,50 voor brievenbuspost. Voor bestellingen met een waarde boven €50,- is verzending ook gratis.

Bestellingen voor Nederland hebben een levertijd van maximaal 3 werkdagen, voor Belgie is dat maximaal 5 werkdagen. Belangrijk hierbij is dat je je bestelling voor 17 uur plaatst, anders komt er mogelijk nog 1 werkdag bij.

Externe factoren, zoals de drukte rondom Kerst en de huidige situatie met Corona, kunnen invloed hebben op de levertijd. We proberen altijd zo snel mogelijk je bestelling te verzenden. Let er ook op dat een bestelling op zaterdag pas minimaal op dinsdag kan worden geleverd, op maandag wordt er namelijk geen reguliere post bezorgd.

Bestellingen naar andere landen in Europe zone 1 (zoals Duitsland) worden binnen 5-7 werkdagen bezorgd. Voor een exacte schatting per land zie hier http://www.postnl.nl/Images/Overkomstduur-per-land-Verkorte-Handleiding_PostNL_tcm10-17128.pdf

Je kan je bestelling ook afhalen! Handig als je wellicht in de buurt woont, dit scheelt je verzendkosten. Wel in overleg met Mamayel die per mail contact met je zal opnemen over de afhaaltijd.

Annuleren:
Het kan natuurlijk voorkomen dat je je bestelling wilt annuleren. Dit kan tot 24 uur na plaatsing van je bestelling. Stuur een mail naar info@mamayel.nl met daarin je bestelnummer en rekeningnummer waarop het bedrag mag worden teruggestort.

Retourneren:
Ook kan het voorkomen dat je na ontvangst van je bestelling besluit te retourneren. Dit kan tot maximaal 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product(en) met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijze mogelijk0 in originele staat en verpakking aan Mamayel geretourneerd worden.

Om van je herroepingsrecht gebruik te maken kan je mailen naar info@mamayel.nl. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. Na ontvangst van de retour krijg je binnen 14 dagen het totale orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd, mits het product in goede orde retour ontvangen is. Wanneer er sprake is van een retour met slechts een gedeelte van de totale bestelling, wordt alleen het bedrag van het desbetreffende artikel teruggestort exclusief de verzendkosten.

Artikelen moeten ongedragen, onbeschadigd en indien mogelijk in orginele verpakking verzonden worden aan:

Mamayel
Vechtlaan 38
5691 HL
Son

Helaas kunnen custom made producten NIET worden geretourneerd. Er zit veel werk in dit soort producten. Indien er een fout is gemaakt door Mamayel of er een uitzonderlijke reden is kan er alsnog in overleg geretourneerd worden. Contact kan worden gelegd via info@mamayel.nl

Betaling

Een bestelling vanuit Nederland kun je betalen via iDEAL of vooraf overmaken via je bank. Er zijn geen extra kosten verbonden aan betalen via iDEAL.

Wanneer je vanuit België bestelt kun je gebruik maken van Bancontact. Aangezien het hier een zending naar het buitenland betreft kan het zijn dat je order niet binnen 48 uur bij je wordt aangeboden, aangezien wij te maken hebben met de verwerkingstijden van de Belgische POST.

De betaling verloopt via Mollie. Zodra je bestelling is betaald, verwerken we je bestelling.

Nee, helaas kan je (nog) niet met een creditcard betalen.

De getoonde prijzen van Mamayel zijn inclusief BTW. Je ontvangt een orderbevestiging per e-mail wanneer je een bestelling doet, waarin ook de betaalgegevens staan.

Contact

Heb je nog een andere vraag?