Over Mamayel

Webhop mamayel.nl

Webshop voor handgemaakte haarspeldjes

Over Mayella

Hoi! Ik ben Mayella, 35 jaar en de drijvende kracht achter Mamayel.nl. In 2018 ben ik moeder geworden van onze zoon Siem en in 2019 kwam daar een dochter bij, Emma. Ik was best wel blij dat ik ook kon gaan shoppen voor een meisje, want daar heb je zoveel leuke dingen voor! Naast kleding zocht ik ook accessoires en dan met name haarspeldjes die met haar kleding matchen. Emma heeft al vrij lang haar en naast het feit dat een speldje dus heel functioneel is vind ik het ook nog eens heel leuk staan in haar haar. En dat geeft me ook een fijn gevoel, het idee dat mijn dochter er (naar mijn idee) prachtig uitziet.

Ik ging dus op zoek naar matchende haarspeldjes en vond deze in alle soorten en maten, maar zelden in die neutrale, zachte kleuren en vormen zonder felle tinten of drukke prints. Soms vond ik wel iets wat er op leek, echter was het toch nooit helemaal naar mijn smaak.

Na veel research besloot ik daarom zelf speldjes te gaan maken. Ik kocht samples, zocht online mooie leertjes en stoffen in de juiste kleuren en vulde dat aan met materialen van de plaatselijke hobbywinkels. Na enkele mislukkingen kreeg ik de draai te pakken en lukte het om haarspeldjes te maken van goede kwaliteit. Speldjes en clipjes die ik zelf heel mooi vind en waar mijn dochter inmiddels ook heel enthousiast van wordt. Ook vriendinnen met kindjes kregen wat speldjes om te testen en de geluiden waren positief.

De vraag was nog wel hoe ik mijn ideeën en creaties aan een nog groter publiek zou gaan presenteren. De merknaam had ik al, maar hoe te branden is een vak apart. Daarvoor heb ik Leon van iNõtis benaderd. Hij heeft me geholpen alles uit te denken en daarna ook vorm te geven. Creative Studio Bonnie Duijs heeft ook visuele content gemaakt zoals de flat lays voor Social Media en ook enkele beelden voor de website. Ik ben heel dankbaar voor hun hulp! Mijn website heb ik samen met mijn vriend Pieter van Sydia gemaakt. Altijd fijn om de expertise dichtbij te hebben natuurlijk. De meeste dingen kan ik inmiddels zelf en dat is extra leuk! Sinds december 2021 is de site live en ben ik actief op onder andere Instagram, je hebt vast al eens wat leuks voorbij zien komen hopelijk.

Naast Mamayel werk ik ook al ruim 9 jaar met veel plezier bij een online marketing bedrijf, het is dus soms wel wat passen en meten qua tijd. Op mijn vrije dagen en in de avonduren, als de kids in bed liggen of onder de pannen zijn, werk ik aan de leukste ontwerpen en bestellingen. Met veel plezier en passie doe ik dit, waarbij ik mijn creativiteit kwijt kan in het bedenken, ontwerpen en maken van speldjes. Daarnaast ben ik goed in het organiseren, plannen en regelen, competenties die ik bij een eigen webshop maximaal kan inzetten. Ik krijg veel energie van mooie dingen creëren voor mensen en daarnaast alles in goede banen leiden, iets wat allemaal samenkomt met mamayel.nl! Het mooie is ook nog het fijne gevoel dat ik krijg als ik mijn dochter zie lopen in een gave outfit waarbij die ene haarspeld het helemaal afmaakt! Ik hoop dat ik jou dat gevoel ook kan geven en iets moois voor jouw kind mag maken. Tot snel!